Londoni tűzvész: egy zárlatos hűtőszekrény okozta a tragédiát

Az épületburkolat nem felelt meg a tűzvédelmi teszten.

MN
2017. 06. 23. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fiona McCormack, a londoni rendőrség főfelügyelője a Scotland Yard székhelyén tartott sajtótájékoztatóján elmondta azt is, hogy a Grenfell Tower nevű, múlt szerdán teljesen kiégett toronyház tűzbiztonsági vizsgálatnak alávetett külső burkolóelemei nem feleltek meg a rendőrségi teszten, a tűzvész óta elvégzett próbák során a burkolóelemek szigetelőanyaga rövid idő alatt lángra kapott – írja az MTI.

McCormack elmondta: a tűz olyan pusztítást végzett, hogy az épület teljes átvizsgálása és az áldozatok felkutatása az év végéig is eltarthat, és nem bizonyos, hogy minden egyes áldozatot sikerül majd fellelni és azonosítani.

Theresa May a törvényhozás előtt elmondott beszédében csütörtökön elismerte: az előzetes vizsgálati eredmények szerint több olyan toronyház is van Nagy-Britanniában, melyek külső borítása gyúlékony, vagyis a burkolat könnyen lángra kaphat.

A miniszterelnök elnézést kért a tragédia utáni napokban elkövetett hibákért. Beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy a helyi hatóságok és a tűzoltóság minden lehetséges lépést megtesz annak érdekében, hogy biztosítsák az épületek biztonságosságát, és tájékoztassák a toronyházak lakóit, hogy az épület burkolata gyúlékony-e.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.