Megszálltak egy iskolát, és túszokat ejtettek a Fülöp-szigetek déli részén

Több hete tartanak az összecsapások az iszlamista Maute csoport fegyveresei és a kormányerők között.

MTI
2017. 06. 21. 4:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A túszejtés a Manilától 800 kilométerre délre fekvő Mindanao sziget Cotabato tartományában történt. A hatóságok tájékoztatása szerint mintegy 200-300 fegyveres, köztük a Bangsamoro Iszlám Szabadságharcosok szervezet emberei Pigcawayan városban megrohamoztak egy iskolát, és diákokat ejtettek foglyul.

A kivezényelt kormánycsapatok tűzharcba bocsátkoztak a fegyveresekkel.

Realan Mamon, a város rendőrfőnöke elmondta, azon munkálkodnak, hogy kiderítsék, hányan estek a szélsőségesek csapdájába, egyben folyik a túszok azonosítása.

A Fülöp-szigetek déli részén több iszlamista csoport tevékenykedik. Marawi városban immár több hete tartanak az összecsapások a dzsihadista Maute csoport fegyveresei és a kormányerők között. A kormányerők kedden is támadták a szélsőségesek állásait Marawiban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.