Önálló frakciót alakítanak a nemzetgyűlésben a Macron-pártiak

Ezzel kettészakad a legnagyobb francia ellenzéki párt, a jobbközép Köztársaságiak.

MTI
2017. 06. 21. 11:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egy új frakció létrehozásán dolgozunk, amely új erő lesz a parlamentben” – mondta Thierry Solere, az UDI elnökével, Jean-Christophe Lagarde-dal tartott közös sajtótájékoztatóján a nemzetgyűlésben. A frakció „konstruktívan lép fel a kormány azon reformjaival szemben, amelyekre az országnak szüksége van” – tette hozzá. Az új politikai erő a harmadik legnagyobb lesz a nemzetgyűlésben.

A Köztársaságiak 112 mandátumot szereztek a vasárnapi nemzetgyűlési választásokon. Képviselőik közül mintegy húszan indították a frakcióalapítási folyamatot, amelyhez csatlakozott az UDI 18 képviselője. Az új nemzetgyűlés hétfőn ül össze először, a frakciók kedden alakulnak meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.