Robbanás Brüsszelben: kiürítették a pályaudvart

Feltehetően egy magányos robbantót lőttek meg a katonák a brüsszeli pályaudvaron.

MN
2017. 06. 20. 19:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy robbanást követően kiürítették kedd este a brüsszeli főpályaudvart – közölte egy helyszínen lévő rendőr a dpa német hírügynökséggel. A sajtó hírei szerint a rendőrök, más források szerint katonák meglőtték a támadót, aki súlyosan megsebesült, de nem halt meg.

A Reuters szerint katonák semlegesítettek egy személyt a robbanást követően. A hírügynökség szerint egy kisebb robbanás volt, és azóta nem történt más rendkívüli. A CNN megjegyzi, a robbanás valóban nem volt nagy erejű, de hatalmasat szólt. A brüsszeli média szerint a meglőtt férfin robbanómellény volt. A BBC szerint rajta kívül más nem sérült meg.

A Libre Belgique című napilap szerint a meglőtt férfi azt kiabálta: „Allahu akbar!”

 

A BBC hírportálja ugyanakkor azt írja, hogy nemcsak a pályaudvart, de a város főterét is kiürítették. Egy, a Twitteren közzétett videón nem látszik, miért intézkednek a rendőrök, csak az, hogy elterelik az embereket a tér egy részéről.

A vonatközlekedést felfüggesztették a belga főváros központi pályaudvarán, és több metróvonalat is lezártak. Charles Michel belga kormányfő este arra kérte az embereket, hogy kövessék a rendőrség utasításait.

Mint emlékezetes, 2016 márciusában az Iszlám Állam merényletet követett el a brüsszeli repülőtéren és metróban, a robbantásokban akkor 32 ember halt meg. 

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.