Unokaöccse helyett fiát tette meg trónörökösnek a szaúdi király

A 31 éves Szalmán herceg lesz a korona első számú várományosa.

MTI
2017. 06. 21. 5:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szaúdi király megfosztotta tisztségétől eddigi trónörökösét, 57 éves unokaöccsét, és 31 éves fiát, az eddigi helyettes trónörököst tette meg a korona első számú várományosává – jelentette szerda reggel az SPA szaúdi állami hírügynökség.

A jelentés szerint Szalmán bin Abdel-Azíz király több rendeletet adott ki, és ezek egyike arról szól, hogy Mohamed bin Nájef trónörökös megválik tisztségétől, és a korona várományosa Mohamed bin Szalmán eddigi helyettes trónörökös lesz.

Az uralkodó 2015 áprilisában, három hónappal trónra lépése után nevezte ki unokaöccsét, Najefet trónörökösnek, és a közvélemény számára alig ismert fiatal fiát, Szalmán herceget tette meg Najef helyettesévé és védelmi miniszterré, ami még az uralkodói családban is sokakat meglepett.

Najef eddig belügyminiszter is volt, a teljhatalmú király a tárca éléről is menesztette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.