Amerika rakétaelfogási kísérlettel üzent Észak-Koreának

Az amerikai fegyveres erők újabb sikeres rakétaelfogási kísérletet hajtottak végre.

MTI
2017. 07. 30. 14:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kísérlet során egy C–17-es repülőgépről közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát indítottak célba a Csendes-óceánon, és ezt megsemmisítette az Alaszkába telepített THAA típusú elhárító rendszer. Észak-Korea szombaton az állami televízióban felvételt mutatott be egy – állítása szerint interkontinentális – rakétáról, amely képes elérni az Egyesült Államok szárazföldi területét. Az orosz védelmi minisztérium adatai szerint viszont a rakéta 681 kilométeres magasságba jutott el és 732 kilométeres távolságot tett meg, majd a Japán-tenger középső részén csapódott a vízbe. Ezek a jellemzők egy közepes hatótávolságú rakétának felelnek meg.

Az amerikai kísérletet már jóval korábban betervezték, azaz nem közvetlen válasz a legújabb észak-koreai tesztre. Az amerikai Rakétavédelmi Ügynökség (MDA) vasárnapi tájékoztatása szerint immár egymás után 15. alkalommal próbálták ki sikerrel a THAAD rendszert. Ezekből az elhárító rakétaütegekből kettőt már Dél-Koreába telepítettek az északi fenyegetésre válaszul, és további négy telepítéséről is szó van.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.