Családi tanács ítélt nemi erőszakra egy kamaszlányt Pakisztánban

Egy 12 éves lányt erőszakolt meg nagybátyja, a helyi vének szerint a támadó testvérének kellett bűnhődnie.

MN
2017. 07. 27. 6:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törzsi ítélet alapján, bosszúból erőszakoltak meg egy tizenhét éves kamaszlányt a pakisztáni Multánban, a döntést egy huszonöt tagú tanács hozta meg.

Az ügy előzménye, hogy az áldozat testvére megerőszakolta tizenkét éves unokahúgát. Ezt a bűntettet torolták meg az elkövető helyett az amúgy teljesen ártatlan lányon – a döntéshozók között ott voltak a kamaszlány és a kislány rokonai is.

Az „ítéletet” a sértett nyilvánosan, a sértett szülei előtt hajtották végre, a kétségbeesett anya pedig a helyi rendőrséghez fordult a történtek miatt - írja a BBC.

A hatóságok mindkét nemi erőszak tényét megerősítették; eljárás indult az unokahúgát megtámadó fiatal férfi ellen is, ő jelenleg szökésben van, körözi a rendőrség.

A törzsi tanácsok működése és ítélethozatala illegális, ennek ellenére teljesen megszokottnak számít Pakisztánban, a dzsirga nevű tanácsok pedig gyakran rendelnek el becsületgyilkosságokat vagy megtorlásként elkövetett nemi erőszakokat.

Utóbbinak lett áldozata 2002-ben egy huszonnyolc éves pakisztáni nő, Mukhtar Mai is, akit azért becstelenítettek meg, mert tizenkét éves testvére egy nála jóval idősebb asszonnyal folytatott viszonyt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.