Donald Trumpnak is sok volt már Scaramucci mocskos beszéde

Donald Trump elnök hétfőn felmentette hivatalából újonnan kinevezett kommunikációs igazgatóját.

MTI
2017. 07. 31. 20:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fehér Ház szóvivője, Sarah Huckabee Sanders közleményt adott ki, amelyben közölte, Anthony Scaramucci távozik a kommunikációs igazgató posztjáról. „Anthony Scaramucci úgy érezte, az a legjobb, ha John Kelly kabinetfőnök tiszta lappal indul, és maga állítja össze csapatát” – olvasható a szóvivő közleményében, amelyben Huckabee Sanders egyben „sok szerencsét” is kívánt Anthony Scaramuccinak.

A közlemény kiadása előtt percekkel, az amerikai közszolgálati rádió (NPR), több televíziós csatorna és a mértékadó média napilapjai jelentették a hírt Scaramucci távozásáról, hozzátéve, hogy Donald Trump az új kabientfőnök, John Kelly kérésére mentette fel a tíz nappal ezelőtt kinevezett kommunikációs igazgatót.

A The Wall Street Journal, a The New York Times és a Politico egybehangzó értesülései szerint a felmentésre néhány órával John Kelly beiktatása és a kormányülés után került sor. Azt egyelőre nem tudni, hogy Scaramucci a Fehér Házban marad-e más beosztásban, vagy elbocsátják, bár a Fehér Ház közleménye azt sejteti, hogy az igazgató végleg távozik a Fehér Házból. A Politico értesülései szerint Scaramucci hétfőn reggel kívánta előterjeszteni új kommunikációs csapatát, de a döntés elmozdításáról már közvetlenül ezt megelőzően megszületett.

„Szó sem lehetett arról, hogy Kelly együtt dolgozzék vele” – idézte a Politico a Fehér Ház egyik, névtelenséget kérő tisztségviselőjét, aki hozzátette: „Kelly máris változtat az itteni kultúrán”.

A felmentésre néhány nappal azt követően került sor, hogy a The New Yorker magazin Scaramuccival közölt interjút, amelyben a Wall Street korábbi bankárja trágárságokkal vegyes, minősíthetetlen hangon támadta a Fehér Ház vezető tisztségviselőit, köztük John Kelly elődjét, Reince Priebus kabinetfőnököt – erről lapunk is beszámolt.

Július 21-én történt kinevezése után a kommunikációs igazgató nyilvánosan is azzal fenyegetőzött – akárcsak korábban a The New Yorker újságírójának –, hogy „kirúg mindenkit” a Fehér Házból. Az elmúlt tíz napban távozott a kommunikációs csapatból Michael Short, majd benyújtotta lemondását Sean Spicer szóvivő is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.