Eskütételének idején törtek be a spanyol korrupcióellenes ügyészhez

Tizennyolc értékes órát is elvittek.

Molnár Csaba
2017. 07. 14. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A betörésről az ügyészségvezető értesítette a rendőrséget, miután hazaért beiktatási ünnepségéről, és látta, hogy a szobák berendezése fel van forgatva. A tolvajok értékes tárgyakat, ékszereket és 900 euró (277 ezer forint) készpénzt vittek magukkal. Az El Diario szerint egy tizennyolc órát tartalmazó gyűjtemény is eltűnt. Luzón apjától, aki maga is nagy tekintélyű ügyész volt, örökölte a régi órák gyűjtésének hobbiját. A betörőknek nem volt túl nehéz dolguk, mivel a házvezetőnő, aki délután negyed egykor hagyta el a házat, a jelentések szerint elfelejtette ráfordítani a kulcsot.

A rendőrség tájékoztatásában hangsúlyozta: hivatalos dokumentumok nem tűntek el a betöréskor. Alejandro Luzónt azután nevezték ki a korrupcióellenes ügyészség élére, hogy elődje, Manuel Moix június 1-jén lemondott, miután kiderült: az adóparadicsomnak számító Panamában bejegyzett közös offshore cége van testvéreivel. Moix alig három hónapig volt hivatalban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.