Holtan találták a kis Gregory-ügy korábbi vizsgálóbíróját

Vélhetően önkezével vetett véget életének. Műanyag zacskóval a fején találták meg holttestét.

MTI
2017. 07. 12. 19:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 65 éves férfit kedd este fején egy műanyag zacskóval találták meg Le Mans-i lakásának dolgozószobájában. Sem betörés, sem dulakodás nyomait nem találták, búcsúlevélre sem bukkantak.

A bíró 1984-ben kezdett hozzá a négyéves Gregory Villemin megölésében folytatott nyomozáshoz. Az akkoriban csupán 32 éves és teljesen tapasztalatlan vizsgálóbíró számos hibát elkövetett munkája során. Kiadta például a sajtónak az egyik fiatal koronatanú személyazonosságát és vallomását, aki az egyik rokon ellen vallott. Végül a tanú visszavonta vallomását, vélhetően családja nyomására.

Később formálisan Gregory anyját vádolta a gyilkossággal, aki azonban évekkel később tisztázódott a vádak alól. Azért volt gyanúsított annak idején, mert szemtanúk látták őt azon a postán, ahonnan az elrablók levelei a családhoz érkeztek. Vádat emeltek ellene, de 1993-ban tisztázták őt. A bírótól ezután elvették az ügyet.

A négyéves Gregoryt 1984-ben kezénél és lábánál megkötözve, szülei kelet-franciaországi házának közelében, a Vologne folyóban találták holtan. Máig nem tudni, ki ölte meg a kisfiút. A nyomozók szerint családi viszályok állhattak a háttérben.

Egy hónappal ezelőtt Gregory több rokonát is letartóztatták. Jean-Jacques Bosc dijoni ügyész bejelentette, hogy a fiú apjának nagynénjét és nagybátyját „emberrablással és halálhoz vezető törvénytelen fogva tartással” vádolják, és előzetes letartóztatásba helyezték.

A 71 éves Marcel és a 72 éves Jacqueline Jacob tagadják bűnösségüket, ügyvédeik szerint az ügyész elhamarkodottan emelt vádat az újranyitott bűnügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.