Közzétette a WikiLeaks Macronék kiszivárogtatott e-mailjeit

Rendszerezett adatbázis formájában hozták nyilvánosságra a levelezést.

MTI
2017. 07. 31. 19:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az illetéktelen kezekbe került elektronikus levelezés eredetileg májusban, a francia elnökválasztás második fordulója előtti napon került ki ömlesztve a világhálóra, de végül nem volt hatással a szavazás kimenetelére. Macron stábja akkor azt közölte, hogy „nagyszabású és összehangolt” hackertámadás célpontjává váltak.

Az államfő mozgalma, Lendületben a Köztársaság (LREM) hétfőn közölte, hogy a most megjelent, bárki számára könnyedén kutatható adatbázis minden jel szerint megegyezik a választás előtt kiszivárogtatott e-mailek tömegével, és arra figyelmeztetett, hogy a valódi dokumentumok között hamis iratok is felbukkannak.

Francia napilapok, amelyek annak idején átvizsgálták a kiszivárogtatott levelezés tartalmát, nem tudtak semmiféle botrányos részletről beszámolni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.