Lövöldözés volt egy német bárban, két ember meghalt

Egy konstanzi éjszakai klubban történt a támadás, egy biztonsági őr és a merénylő is életét vesztette.

MN
2017. 07. 30. 8:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fegyveres támadás történt vasárnap hajnalban a Grey nevű éjszakai klubban a németországi Konstanzban: egy ismeretlen férfi tüzet nyitott a vendégekre, az őt megállítani próbáló biztonsági őrt pedig agyonlőtte – írja honlapján a BBC.

A támadásban hárman súlyosan megsérültek, de a vendégek többsége el tudott rejtőzni vagy menekülni a lövöldözés kezdetekor. A támadót – aki egyes hírek szerint gépfegyverrel lövöldözött – később tűzharcban megsebesítették, a kórházba szállítása után pedig életét vesztette. A Presseportal úgy tudja, a férfit rendőrök tették ártalmatlanná, a súlyos sérültek között pedig egy lábon lőtt rendőr is van.

A lövöldözés után Konstanzban kommandós egységek jelentek meg és rendőrhelikopter körözött a város felett – az még nem egyértelmű, hogy magányos támadóról van szó vagy lehettek-e segítőtársai a merénylőnek. A Spiegel szerint a fegyveres 34 éves volt, a támadásról pedig hajnali fél öt után érkeztek az első segélyhívások a rendőrséghez.

A vérontás oka egyelőre nem ismert. A Grey klub Facebook-oldala feketébe borult, így emlékeznek meggyilkolt munkatársukra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.