Menekült gyermekeknek nyit iskolákat George Clooney alapítványa

Összefognak az ENSZ Gyermekalapjával, a Google-lal és a Hewlett Packard céggel.

MTI
2017. 07. 31. 17:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The Clooney Foundation for Justice nevű alapítvány hétfőn jelentette be az együttműködés létrehozását több mint háromezer Libanonban élő menekült gyermek iskoláztatására.

George és Amal Clooney közleményükben tudatták: több mint kétmillió dollárt adományoznak szíriai menekültek oktatására, elejét veendő annak, hogy több ezer fiatal „elveszett nemzedékké váljon”. „A szíriai menekült gyermekek a földrajz és a körülmények áldozataivá váltak”, az oktatás teljesen megváltoztatja életüket – fogalmaztak.

George és Amal Clooney tavaly hozta létre alapítványát az egyenlőség támogatására a bíróságokon az osztálytermekben és a közösségekben világszerte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.