Öngyilkos merénylő robbantott Kamerunban

Legalább 12 ember életét vesztette.

MTI
2017. 07. 13. 12:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét támadó nő volt. A tartományi kormányzó szerint a merényletben 13 ember, köztük egy csecsemő is meghalt.

Egyelőre senki nem jelentkezett a támadás elkövetőjeként, de ilyen merényleteket a térségében általában a Boko Haram nigériai terrorszervezet szokott elkövetni.

A Boko Haram 2014 végén egy Belgium nagyságú területet tudhatott magáénak Nigériában, azóta viszont a hadsereg a környező államok támogatásával visszaszorította a szélsőségeseket. A széttöredezett terrorcsoport ezért gerillahadviselésre tért át: Nigéria mellett Csád, Niger és Kamerun területén is falvakat rohant le, valamint a hatósági célpontok helyett polgári személyeket és intézményeket kezdett támadni. A Boko Haramra emellett egyre inkább jellemző, hogy a merényleteihez kiskorúakat, főként kislányokat és fiatal nőket használ fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.