Repülőgép elleni merényletet hiúsítottak meg Ausztráliában

Az ausztrál terrorelhárítás négy embert fogott el, pokolgépkészítésre alkalmas eszközöket találtak náluk.

MN
2017. 07. 30. 7:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összehangolt terrorelhárítási akció zajlott Sydney négy külvárosi régiójában, a kommandósok négy személyt fogtak el a rajtaütések során.

Malcom Turnbull ausztrál miniszterelnök szerint a gyanúsítottak egy repülőgép elleni merényletre készültek, az ügy felgöngyölítése pedig jelenleg is tart, további elfogások várhatóak – írja a BBC.

A terrorelhárítás titkosszolgálati füles alapján tartóztatta le a feltételezett, iszlamista merénylőket, akiknél házi gyártású pokolgéphez szükséges anyagokat, eszközöket találtak. A meghiúsított támadás részleteiről – a helyről és időpontról – azonban egyelőre még nincs információ.

Az ABC televízió megszólaltatott egy – Sydney Surry Hills nevű kerületében élő – asszonyt, akinek férjét és fiát is elfogták a kommandósok, a nő ugyanakkor tagadta, hogy bármilyen közük lenne a radikális iszlamizmushoz.

A szigetországban legutóbb – féléves szünet után – júniusban történt hasonló indíttatású terrortámadás: egy Yacqub Khayre nevű fegyveres egy férfit megölt, egy asszonyt pedig túszul ejtett egy melbourne-i apartmanban. A terrorista tűzharcba keveredett a helyszínre érkező rendőrökkel és három rendőrt megsebesített, végül agyonlőtték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.