Rosszul lett Jimmy Carter egy kanadai építkezésen

A 92 éves exelnök a tűző napon dolgozott, és sok folyadékot vesztett. Kórházba szállították.

MN
2017. 07. 13. 17:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rosszul lett csütörtökön Jimmy Carter volt amerikai elnök egy humanitárius célú kanadai építkezési projekt területén, a 92 éves exelnököt kiszáradási tünetekkel szállították kórházba – írja az MTI a Habitat for Humanity nevű, humanitárius célú lakásépítéssel foglalkozó civilszervezet közlése alapján.

A közlemény szerint Carter a winnipegi építkezésükön a tűző napon folytatott munkától sok folyadékot vesztett. Carter azt mondta a szervezet munkatársainak, hogy jól van, és folytassák a munkát.

A helyi sajtó szerint tűzoltók és mentők érkeztek ki a helyszínre, a CBS News hírportál pedig arról számolt be, hogy az Egyesült Államok egykori elnökét kórházba szállították.

Carter és felesége, Rosalynn hetek óta a Kanada-szerte folytatott építkezéseket járják. A mostani már a 34. alkalom, hogy a Carter házaspár önkéntesként jelentkezett az atlantai székhelyű humanitárius szervezetnél.

Jimmy Carter az Egyesült Államok 39. elnökeként 1977 és 1981 között töltötte be a posztot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.