Ryanair-vezér: A brexit gazdasági öngyilkosság

Londonnak „halvány fogalma sincs róla, mit csinál” – mondta Michael O'Leary.

MTI
2017. 07. 11. 18:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

O\'Leary a meghallgatáson kijelentette: „valós lehetősége” van annak, hogy amennyiben megállapodás nélkül történik meg a 2019 márciusára tervezett kiválás, akkor napokra, hetekre vagy akár hónapokra is leáll a légi forgalom a szigetország és az Európai Unió tagállamai között. Hozzátette, a Ryanair kész törölni az Egyesült Királyságba tartó és onnan induló összes járatát, ha 2018 szeptemberében nincs még egyezség – írja az MTI.

A vezérigazgató elmondta: az utóbbi időben több brit kormányzati tisztségviselővel is megbeszélést folytatott, és az a benyomása alakult ki, hogy Londonnak „halvány fogalma sincs róla, mit csinál”.

Mint mondta, egyik tárgyalópartnere például arról beszélt, hogy ha nem sikerül megállapodni az EU-val, akkor Pakisztánnal kezdhetnek egyeztetésbe. O\'Leary ennek kapcsán kiemelte: nem tudja, hány brit szeretné Franciaország, Olaszország vagy Spanyolország helyett inkább Karacsiban tölteni a nyári vakációját.

Willie Walsh, a British Airways brit nemzeti légitársaság anyavállalatának vezérigazgatója nem értett egyet O\'Learyvel, és úgy vélekedett, hogy időben létre fog jönni a megállapodás.

A brexit hatásával foglalkozó szakbizottsági ülés résztvevői a Ryanair vezérigazgatójával együtt mindannyian arra kérik a feleket, hogy mielőbb kössék meg a légügyi egyezményt a fennakadások mérséklése érdekében, ami szerintük azért is különösen fontos, mert sokan már egy évvel előre megveszik a repülőjegyüket.

Megállapodás hiányában szakértők szerint a feleknek az 1950-es években hatályos légügyi szabályokhoz kellene visszatérniük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.