Teherautó zuhant a Marosba

Beszakadt egy híd Székelyföldön.

MTI
2017. 07. 10. 18:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 16 tonnás önsúlyú, 14 tonna aszfalttal terhelt gépkocsi épp a hídra vezető alszegi út aszfaltozásához szállította az alapanyagot, és háttal tolatott a fémszerkezetű, fa járófelületű hídra, amely nem bírta el a súlyt. A gépkocsi rakománya a folyóba zuhant, a vezetőfülke fennakadt a hídpilléren. Az aszfaltozó székelyudvarhelyi cég munkavezetője a baleset miatt a közlekedési rendőrséget okolta, amely semmilyen súlykorlátozást nem jelölt a híd két oldalán.

„Ha mi valahol az utakon dolgozunk, és véletlenül nem tesszük ki a figyelmeztető táblákat, megbüntetnek. Itt, ezen a hídon semmilyen figyelmeztetés nem volt, amely jelezte volna, hogy milyen járművek átkelésére alkalmas” – fogalmazott a munkavezető. Hozzátette, az aszfaltozó cég minden bizonnyal feljelentést tesz a rendőrség ellen.

A Maros völgyében fekvő Gyergyóújfalu lakói a településen levő másik hídon juthatnak át a folyó túloldalára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.