Trump máris visszatáncolt az egyik egyezségtől, amit Putyinnal kötött

Az amerikai elnök kihátrált az amerikai–orosz kiberbiztonsági együttműködésből.

MN
2017. 07. 10. 4:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump amerikai elnök republikánus párti bírálatok hatására visszatáncolt vasárnap attól az amerikai–orosz kiberbiztonsági együttműködéstől, amelyben Vlagyimir Putyin orosz államfővel állapodott meg két nappal korábban a G20-as országcsoport hamburgi csúcsértekezletén – írja az MTI.

A beszámoló szerint tekintélyes republikánus politikusok bírálták vasárnap az elnököt az orosz államfővel folytatott tárgyalásai miatt, mert szerintük Moszkvában nem szabad megbízni. Még Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete is azt mondta a CNN hírtévében: „Nem bízhatunk meg Oroszországban és soha nem is fogunk megbízni benne. De ha közel kerülsz azokhoz, akikben nem bízol, akkor rajtuk tarthatod a szemedet és ellenőrizheted őket”.

Steven Mnuchin pénzügyminiszter viszont jelentős eredménynek minősítette az amerikai–orosz kiberbiztonsági együttműködésről szóló megállapodást.

Trump elnök vasárnap reggel még azt írta a Twitteren: „Áthatolhatatlan kiberbiztonsági munkacsoportot hozunk létre az olyan ügyekre, mint a választásokba való kibernetikai beavatkozás”.

Később már azt írta: „Az, hogy beszéltem Putyin elnökkel a kiberbiztonsági munkacsoportról, nem jelenti, hogy megvalósíthatónak gondolnám. Megvalósíthatatlan”. Hozzátette: „A szíriai tűzszünetről szóló megállapodás Oroszországgal azonban lehetséges, és meg is történt”.

A Reuters hírügynökség szerint a közös munkacsoport ötlete már kezdetben esélytelennek tűnt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.