Tűz ütött ki a londoni Camden Marketben

Több mint hetven tűzoltó vonult a turisták körében is népszerű helyszínre.

Marosi Adrienn
2017. 07. 10. 6:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz tűzoltóautó, valamint összesen több mint hetven tűzoltó vonult a londoni Camden Markethez, miután a helyszínen tűz keletkezett – közölte a londoni tűzoltóság hétfő hajnalban Twitter-oldalán. A lángokat helyi idő szerint hajnali háromra teljesen eloltották, ám a környék nedvesítése még hétfőn kora reggel is tartott.

Később közölték, hogy a helyzetet már teljes mértékben ellenőrzésük alatt tartják. Az épület három emelete és a tetőszerkezet lángolt, a tűz okai egyelőre nem ismertek. A tűzoltókat helyi idő szerint éjfél előtt néhány perccel riasztották. Sérültekről nem érkeztek jelentések – írja a CNN.

A londoni Camden Marketben, a turisták által kedvelt Camden Town városnegyed piaci részében 2008-ban is volt egy tűzeset, ekkor több, áruval teli raktárhelyiség, valamint a környék egyik legnépszerűbb, művészek által látogatott pubja, a Hawley Arms is leégett.

Júniusban tűzvész pusztított a Grenfell Tower nevű 24 emeletes, 127 lakásos északnyugat-londoni toronyházban. Az évtizedek óta példátlan tűzkatasztrófában a rendőrség becslései szerint legalább 80-an vesztették életüket. A rendőrségi vizsgálat vezetői szerint nem kizárt, hogy a halálos áldozatok tényleges számát soha nem sikerül megállapítani, és nem bizonyos az sem, hogy az üszkös romok között fellelt áldozatok mindegyikét azonosítani lehet. A Scotland Yard szerint az épület teljes átvizsgálása akár az év végéig is eltarthat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.