Ukrajna először importál szenet Amerikából

Az első szállítmányt, 85 ezer tonna szenet szeptember végére várják Ukrajnába.

MN
2017. 07. 31. 17:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai XCoal és az ukrán állami energetikai vállalat, a Centerego megállapodása szerint Ukrajnába az év végéig hétszázezer tonna szén érkezik az Egyesült Államokból – értesült az osztrák közszolgálati médium, az ORF. Ukrajna először importál szenet Amerikából, amire a hivatalos ukrán magyarázat szerint azért van szükség, mert így próbálják ellensúlyozni azt, hogy a kelet-ukrajnai oroszbarát szeparatisták feltartóztatják az Oroszország felől érkező szénszállítmányokat.

A Centerego vezetője, Oleg Kosemko szerint az amerikai szállítmány Ukrajna szénszükségletét fedezni fogja a télre. Kijev ugyanakkor március közepén kereskedelmi blokád alá vette Kelet-Ukrajnát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.