Zavargások voltak Szalonikiben Juncker látogatása alatt

Az Európai Bizottság elnökének a görög városban tett csütörtöki látogatását tüntetők próbálták megzavarni.

MTI
2017. 07. 13. 20:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A görög kikötővárosban tüntetők egy koncertterembe próbáltak bejutni, amelyben Jean-Claude Juncker az este folyamán az Arisztotelész szaloniki egyetem díszdoktori címét készül átvenni.

A rendőrség különleges egységei könnygázzal oszlattak – jelentette a Szkai görög tévécsatorna. A jelentős részben baloldali tiltakozó csoportok aktivistái „Juncker nemkívánatos” feliratú transzparenseket lengettek.

A tiltakozók egyebek mellett olyan privatizálások ellen tüntettek, amelyeket az eladósodott Görögországnak a nemzetközi hitelezői nyomására kell végrehajtania.

Juncker szerint Görögország most „nagyon jó” helyzetbe került, és ez az oka annak, hogy az Európai Bizottság a túlzottdeficit-eljárás lezárása mellett döntött – jelentette az AMNA görög hírügynökség. Az Európai Bizottság elnöke Alexisz Ciprasz görög kormányfővel egyeztetett erről, miután Brüsszel javaslatot tett a Görögországgal szemben indított eljárás lezárására.

Ciprasz a miniszterelnöki hivatal közleménye szerint az intézkedést „nagyon fontos üzenetként\" méltatta, amely növeli országa eltökéltségét a gazdasági felépülésre.

Az Európai Bizottság elnökének látogatását és a rendezvényt a rendőrség nagy erőkkel biztosítja.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.