Az eltűnt svéd újságírónő testének darabját találhatták meg

Egy koppenhágai sziget partjánál leltek a torzóra, amely a tengeralattjáróról eltűnt svéd riporternőé lehet.

MTI
2017. 08. 22. 18:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyanús körülmények közt meghalt svéd újságírónő, a 30 éves Kim Wall maradványa lehet az az emberi törzs, amelyet egy koppenhágai sziget partján talált hétfő este egy kerékpáros – közölte az MTI tudósítása szerint kedden a dán rendőrség.

A nyomozók a fej és végtagok nélküli holttest méretéből vonták le a következtetést, hogy az lehet akár a Peter Madsen feltaláló saját készítésű tengeralattjárójáról eltűnt svéd riporternőé is. Bizonyosat azonban csak szerdán tudnak mondani, amikorra meglesznek a DNS-vizsgálat eredményei. A rendőrség azt már megállapította, hogy a fejet, a kezeket és a lábakat szándékosan vágták le a törzsről.

A szabadúszó újságírónőt utoljára augusztus 10-én látták a színes egyéniségként ismert polihisztor 40 tonnás, 18 méteres tengeralattjáróján, amellyel rejtélyes módon megszakadt a rádiókapcsolat aznap éjszakára a Dánia és Svédország közötti tengerszorosban, és amely másnap tisztázatlan körülmények között elsüllyedt egy Koppenhágához közeli öbölben.

A búvárhajó tulajdonosa előbb azt állította, hogy a róla és a találmányairól riportot készítő újságírónőt élve partra tette Koppenhágában még az ominózus estén, letartóztatása után azonban megváltoztatta vallomását, és azt mondta, Kim Wall meghalt egy balesetben a tengeralattjárón, holttestét pedig a tengerbe „temette”.

A hatóságok gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják a társasági emberként, művészként, rakétatervezőként is ismert mérnököt. A gyanú szerint UC3 Nautilus nevű tengeralattjáróját szándékosan süllyesztette el úgy, hogy ő maga még épp megmenekülhessen. A búvárhajót később kiemelték és a kikötőbe vontatták, ahol átvizsgálták, de nem találtak benne senkit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.