Brit turistacsaládra nyitottak tüzet egy brazíliai nyomornegyedben

Az anya nem élte túl a támadást. Három gyermeke is az autóban ült.

MN
2017. 08. 07. 6:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A család egy népszerű part menti üdülőhely, Angra dos Reis felé tartott vasárnap, de autójukkal véletlenül egy nyomornegyedbe hajtottak. A rendőrség tájékoztatása szerint egy fegyveres csoport felszólította őket, hogy szálljanak ki a járműből, és amikor ezt nem tették meg, tüzet nyitottak rájuk. Az anyát két lövés érte, nem élte túl a támadást. Férje és három gyermeke nem sérült meg. A gyerekek közül a legidősebb csupán négyéves – írja a The Guardian.

A helyi rendőrfőnök szerint a család egy félreértés miatt ment a nyomornegyedbe: vizet akart venni, ám útba igazítója Água Santa felé irányította a famíliát, ugyanis portugálul az Água vizet jelent. A brit külügyminisztérium szóvivője közölte: felvették a kapcsolatot a helyi hatósággal.

A brazíliai nyomornegyedek gyakran bűnözői csoportok irányítása alatt állnak. A hatóságok gyakran figyelmeztetik a turistákat, hogy kerüljék el ezeket a környékeket, nem ez volt az első eset, hogy hasonló támadás történt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.