Csaknem ötven rádió- és tévécsatornát tiltott be az idén a venezuelai kormány

Harminc éve alapított rádiók is áldozatul estek a Maduro-kormány cenzúrájának, a CNN helyi adását „háborús propaganda” vádjával tiltották be.

MTI
2017. 08. 27. 8:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén eddig már 49 rádió- és tévécsatorna adásától fosztotta meg Venezuela lakosságát az ország kormánya – adta hírül szombaton az ország legfőbb újságíró-szervezete.

A bejelentés időszerűségét az adta, hogy két újabb népszerű rádiócsatorna esett a kormány cenzúrájának áldozatául: nem hosszabbították meg működési engedélyüket és felszólították őket, hogy szüntessék be adásuk.

A 49 média között 30 éves működési múltra visszatekintő rádiók is vannak, továbbá külföldi tévécsatornák – mondta Marco Ruiz, a Sajtómunkások Nemzeti Uniójának főtitkára.

„Nicolás Maduro szisztematikusan meg akar fojtani minden olyan csatornát, amely helyt ad a vélemény szabadságának, a bírálatoknak, az elégedetlenségnek” – állította Ruiz.

„A vélemények ellenőrzésének igen előrehaladott szakaszában vagyunk” – fogalmazott egy másik sajtószervezetnek, az Újságírók Nemzeti Kollégiumának a főtitkára, Delvalle Canelón.

A két rádión kívül a héten két előfizetéses venezuelai tévé műsorsugárzásának továbbítását is betiltatta a venezuelai kormány, mert kedvezőtlen híreket közölt Venezueláról.

Áprilisban egy kolumbiai és egy argentin csatorna járt hasonlóan, februárban pedig az amerikai CNN hírtévé spanyol nyelvű adása esett a cenzúra áldozatául. Utóbbit Maduro „háborús propagandával” vádolta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.