Egyetlen nyertese van a rekordnagyságú amerikai lottónyereménynek

Több mint 757 millió dollárt, vagyis csaknem 200 milliárd forintot tudhat magáénak a boldog tulajdonos.

MN
2017. 08. 24. 8:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetlen szelvényen sikerült eltalálni az amerikai Powerball lottó e heti számait, ezzel a második legnagyobb összegű amerikai lottónyereményt, 757,8 millió dollárt (200 milliárd forintot) tudhat magáénak a boldog tulajdonos. A helyi idő szerint szerda esti húzás után a szerencsejátékot szervező cég illetékesei csupán annyit közöltek, hogy a nyerő szelvényt Massachusetts államban adták el.

A Powerball lottót 44 amerikai szövetségi államban és Washingtonban játsszák. Hetente kétszer húzzák a számokat. Egy szelvény két dollárba kerül. A Powerball játékban öt számot kell eltalálni a hatvankilencből, illetve még egyet – a Powerballt – a huszonhatból. 1 a 292,2 millióhoz az esély arra, hogy valaki mind a hat számot eltalálja.

A mostani nyeremény azért nőtt rekordmagasra, mert június 10. óta nem volt nyertes a Powerballon. Ez a második legnagyobb összegű nyeremény az amerikai lottó történetében, 2016 januárjában három ember osztozott 1,6 milliárd dolláron. A nyereményből 40 százalékot vagy még többet levonnak adóra, ebből 25 százalék a szövetségi költségvetésé, a többi az államokat illeti meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.