Észak-Korea utazási irodát nyitott Moszkvában

Phenjan ígéri, szavatolni fogják a törvénytisztelő orosz vendégek biztonságát.

MN
2017. 08. 24. 13:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Észak-Korea Moszkvában megnyitotta első oroszországi hivatalos utazási irodáját – idézte az Interfaksz hírügynökség Észak-Korea oroszországi nagykövetségének tanácsosát.

A kirendeltséget az idén megalakított, a phenjani kormány támogatását élvező Nkorean elnevezésű cég nyitotta meg. Az iroda tevékenységét támogatni fogja Észak-Korea moszkvai nagykövetsége, írja az MTI.

Szergej Golov, az orosz Utazási Ügynökségek Szövetségének elnöke a vállalkozás beindítását beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy Oroszországban nagy az érdeklődés az észak-koreai utak iránt. Kim Szenhun, az észak-koreai követség tanácsosa közölte, hogy Phenjan „szavatolja a törvénytisztelő turisták biztonságát, amihez hozzájárul Észak-Korea nukleáris potenciálja is”.

A törvénytisztelő jelző emlegetése nem csak szólam: egy fiatal amerikai turista, Otto Warmbier az életével fizetett azért, mert a szabályokkal szembemenve – valószínűleg csak viccből – ellopott egy plakátot egy phenjani szállodából. Warmbiert 2016 januárjában tartóztatták le a phenjani repülőtéren, majd márciusban a legfelső bíróság államellenes bűncselekmény vádjával tizenöt év kényszermunkára ítélte. A fiatal férfit tizenhét hónapi fogva tartás után éber kómában vitték vissza az Egyesült Államokba, ahol hazaszállítása után egy héttel meghalt.

Az irodanyitással összefügghet, hogy a vízumkiadás átfutási ideje az eddigi két-három hétről három-öt napra rövidül majd le Moszkvában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.