Halálos áldozatokat követelő lövöldözés volt egy moszkvai bíróságon

Vádlottak támadtak fegyveres kísérőikre, a tűzpárbajban három gyanúsítottat lelőttek.

MN
2017. 08. 01. 12:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őreiktől kíséreltek meg fegyvert szerezni és megszökni egy közép-ázsiai eredetű bűnszervezet törvényszék elé kísért tagjai kedden a Moszkvai területi bíróságon, az incidens során a biztonsági erők a banda három tagját lelőtték, két bűnözőt pedig súlyosan megsebesítettek és elfogtak – írj az MTI.

A beszámoló szerint az öt gyanúsított a bírósági épület liftjében támadt rá két kísérőjére, egy férfira és egy nőre, akiket megbilincseltek. Az őrök kiszabadítása közben több mint húsz lövés dördült el. Az incidensben két rendőr és a nemzeti gárda egy tagja megsérült.

A támadók az úgynevezett GTA banda tagjai voltak – az orosz médiában elterjedt elnevezésüket a Grand Theft Auto számítógépes játékról kapták –, akik gépkocsi-tulajdonosokat gyilkoltak meg és raboltak ki Moszkva közelében, az M4-es, doni autópályán. A bűnözők vastüskékkel bénították meg a járműveket, majd a kilyukadt autógumikat megvizsgálni kiszálló vezetőket és utasaikat agyonlőtték.

A csoport, amelynek végül kilenc tagját sikerült 2014-ben élve elfogni, iszlamista terrorszervezetekkel is kapcsolatban állt. Az Orosz Szövetségi Nyomozóbizottság (SZK) szerint a bűnözők két év alatt tizenkét embert öltek meg, további kettőt pedig megsebesítettek. Ügyük tárgyalását július 19-én kezdte meg a Moszkva megyei bíróság.

A bíróság épületében történtek nyomán a gyanúsítottak ellen hivatalos személy elleni támadás, őrizetből való szökési kísérlet és fegyverlopás címén eljárás indult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.