Hat hegymászó zuhant a mélybe az osztrák Alpokban

Öten életüket vesztették egyikük pedig súlyosan megsérült a balesetben.

Kovacsik Ágnes
2017. 08. 27. 13:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt hegymászó életét vesztette, egy pedig súlyosan megsérült egy balesetben a Ziller-völgyi-Alpokban, Ausztriában – írja a BBC.

A baleset okai egyelőre tisztázatlanok. A hírek szerint a hat hegymászó kötéllel vágott neki a csúcs meghódításának, vagyis egy kötélhez tartozva zuhantak le.

A bevetési erőket vasárnap délelőtt riasztották, öt mentőhelikopter segített a helyszínen.

A többszervi károsodást szenvedett súlyos sérültet a salzburgi kórházba szállították. Jelenleg is kritikus az állapota.

Azt egyelőre nem tudni, milyen nemzetiségű hegymászók lelték halálukat az olasz–osztrák határon átívelő hegyvonulaton.

Az MTI emlékeztet, az olasz Alpokban, a Trento autonóm megyében fekvő Presanella hegyen vasárnap két hegymászó zuhant le és vesztette életét. A 3558 méter magas hegyet egy kilencfős csapat tagjaként próbálták megmászni, de megcsúsztak a jégen és gleccserszakadékba zuhantak. Előző nap, szombaton a svájci határ közelében, a valtellinai Alpokban kőomlás ölt meg egy olasz hegymászót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.