Karlendítésekkel szórakoztak a kínaiak a Reichstag előtt – letartóztatták őket

Heil Hitler!-képet kattintottak egymásról a sokat látott épületnél, de a rendőrség közbelépett.

MN
2017. 08. 05. 17:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két kínai turistát tartóztattak le Berlinben, miután Heil Hitler! karlendítéssel tisztelegtek a Bundestagnak is otthont adó Reichstag épülete előtt Berlinben – közölte a német rendőrségre hivatkozva a Reuters hírügynökség.

A berlini rendőrség szerint egy 36 és egy 49 éves férfit tartóztattak le, miután a náci időkben bevett pózba vágták magukat, és így fotózták mobiltelefonjukkal egymást a Reichstag előtt. 

Nem kellett volna, mert ez Németországban bűncselekmény lehet, illegális szervezetek jelképeinek használatával vádolhatják meg őket. A turistákat egyébként egyenként 500 euró óvadék ellenében helyezték szabadlábra. 

A Reuters hírügynökség jelentse megjegyzi, hogy Németországban szigorú törvények szankcionálják a Hitlerhez és a nácikhoz kötődő szimbólumok használatát, valamint a korszakra jellemző gyűlöletbeszédet. A hírügynökség egyben emlékeztet arra is, a Reichstag szimbolikus épület Németországban: 1933-ban tűz martaléka lett, miután egy, feltehetően a nácik által fizetett elkövető felgyújtotta. A gyújtogatásért a nácik ezután a kommunistákat vádolták, és erre hivatkozva nagy mértékben korlátozták a szabadságjogokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.