Lezuhant egy magyar túrázó Grúziában

Egy kisebb csoport kirándult a hegyekben, amikor a baleset történt.

MN
2017. 08. 23. 11:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezuhant egy magyar túrázó a grúziai hegyekben – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a TV2 Mokka című műsorában, írja a 24.hu.

A tárcavezető elmondása szerint egy kis létszámú csoport túrázott a hegyekben, a csoport egyik tagja pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy belehalt a sérüléseibe. Szijjártó azt mondta, egyelőre csak annyit tudni, hogy egy súlyos fejsérülés okozta a magyar állampolgár halálát.

A tárcavezető szerint nem nagyon volt még ilyen nyár, amikor ennyi magyar haláleset történt volna, kedden Olaszországban egy magyar egyetemista vesztette életét, amikor lezuhant egy szakadékba.

Szijjártó Péter az M1-en nyilatkozva azt is elmondta, hogy a konzuli szolgálat megerősítését tervezik azért, mert egyre több baleset ér külföldön magyar állampolgárokat. A mostani 200-220 fős konzuli létszámot 80 fővel fogják növelni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.