Meghalt a barcelonai merényletben az eltűntnek hitt kisfiú

A spanyol hatóságok vasárnap közölték, hogy azonosították három másik áldozattal együtt.

MTI
2017. 08. 20. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol hatóságok vasárnap közölték, hogy azonosították három másik áldozattal együtt a hétéves Julian Cadman holttestét, vagyis ő a csütörtök délutáni gázolásos merénylet 13 halálos áldozatának egyike.

Malcolm Turnbull ausztrál kormányfő szombati sydney-i sajtótájékoztatóján közölte, hogy a két nappal korábbi barcelonai merényletben nyoma veszett a hétéves kisfiúnak. Ezzel nagyjából egy időben a Fülöp-szigeteki kormány is ilyen bejelentést tett, tájékoztatva a nyilvánosságot arról, hogy az eltűnt kisfiú egy, a merényletben súlyosan megsérült 43 éves Fülöp-szigeteki nő gyermeke. Az asszony három-négy éve élt Ausztráliában, és egy Fülöp-szigeteki unokatestvére esküvőjére utazott Barcelonába. A merénylet idején a kisfiút elsodorták az édesanyjától. A brit média ugyancsak szombaton adott hírt arról, hogy az eltűnt kisfiú ausztrál-brit kettős állampolgár, mert az apja brit.

Csütörtök délután Barcelona központjában egy feltételezett dzsihadista kisteherautójával gyalogosok közé hajtott, és hatszáz méteren keresztül gázolt el járókelőket. A merényletben 13-an haltak meg, és több mint 120-an megsebesültek. Nyolc órával a barcelonai merénylet után, péntekre virradóra Cambrils katalán tengerparti üdülőhelyen is gázolásos merényletet követtek el, a hat civilt és egy rendőrt megsebesítettek, később egyikük meghalt. A merényletek után a rendőrség Cambrils városában lelőtt négy terroristát, az ötödik elmenekült – az intézkedő rendőr azóta terapeutához jár.

A barcelonai merénylet 13 áldozata között a hétéves brit-ausztrál kisfiún kívül volt négy spanyol, két olasz, két portugál, illetve egy-egy belga, amerikai, kanadai és argentin állampolgár. A spanyol áldozatok között volt egy hároméves kisfiú is. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.