Meghalt a barcelonai terrortámadás német sérültje

Az 51 éves nő halálával 16-ra emelkedett a gázolásos merénylet áldozatainak száma.

MN
2017. 08. 27. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belehalt sérüléseibe az augusztus 17-i barcelonai gázolásos merénylet egy további áldozata, egy 51 éves német nő – jelentették be vasárnap a spanyol egészségügyi hatóságok.

Az MTI beszámolója szerint az asszony halálával 16-ra emelkedett a dzsihadista támadás áldozatainak a száma. További 24 ember még kórházban van a katalán városban. Közülük ötnek válságos az állapota.

A 16 halott között hatan spanyolok, hárman olaszok, ketten portugálok, és egy-egy amerikai, kanadai, brit-ausztrál és német is van közöttük. A 24 kórházi ápoltból 20-at a Ramblas sétálóutcában gázoltak el, négyet Cambrils városban.

Félmillióan vonultak fel szombat este Barcelonában a terrorizmus ellen, a „Nem félek” jelszót skandálva. VI. Fülöp spanyol király, Mariano Rajoy miniszterelnök és Carles Puigemont, a katalán kormány feje is a menetben haladt sötét öltönyben, a második legnagyobb spanyol város színeit jelképező vörös, sárga és fehér rózsával. A rendőrség félmillióra becsülte a békemenetben résztvevők létszámát. A megmozdulásra fokozott biztonsági intézkedések között került sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.