Nem engedélyezték a Colosseumnál tervezett muzulmán imatalálkozót

Róma egy másik terén, a belvárostól messzebb kell megtartaniuk.

MTI
2017. 08. 31. 16:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz fővárosban élő muzulmán közösség a Colosseum előtti téren akart szabad téri imádságot tartani vallási ünnepük alkalmából.

Az ókori amfiteátrum és a Konstantínusz-diadalív közötti területen tervezett imatalálkozó a Dhuumcatu nevű egyesület kezdeményezése volt. Az 1992-ben alapított, 8 ezer tagú szervezet az elsősorban Bangladesből, Pakisztánból és Indiából Rómába érkezett muzulmánokat tömöríti.

A római idegenrendészet megtagadta az engedély kiadását arra hivatkozva, hogy a Colosseum korábban és az utóbbi hetekben is célpontként szerepelt az olasz fővárost fenyegető videoüzenetekben, amelyeket az Iszlám Államhoz (IÁ) közeli terrorista csoportok internetes oldalain közöltek. Így a muzulmán imát Róma egy másik terén tartják meg pénteken, messzebb a belvárostól.

A Dhuumcatu egyesület tavaly október 21-én engedélyt kapott egy hasonló találkozó megtartására a Colosseumnál: akkor több száz muzulmán férfi mondott közös imát a Colosseum körül leterített imaszőnyegeken. Az volt az első alkalom, hogy Róma ókori központjában muzulmán imatalálkozót tartottak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.