Németország eddigi legnagyobb kitelepítése jöhet egy háborús bomba miatt

Az 1,4 tonnás szerkezetet vasárnap emelik ki a helyéről. Hetvenezer embernek kell elhagynia az otthonát.

MN
2017. 08. 31. 5:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Frankfurt és Németország történetének legnagyobb kitelepítése kezdődik meg vasárnap. Az ok egy 1400 kilós második világháborús brit bomba, amelyre a helyi Goethe Egyetem felújításakor bukkantak rá.

A Guardian a helyi rendőrségi közlésre hivatkozva azt írja, hogy a robbanószerkezet jelen állapotában nem veszélyes, de a biztonság kedvéért szükséges az ideiglenes kitelepítés. Az akció a bevásárlóközponttól 2,5 kilométerre lesz.

Ahogy Magyarországon, úgy Németországban is számos fel nem robbant szerkezetet rejt a föld a szövetségesek bombázása nyomán. Az eddigi legnagyobb hasonló művelet tavaly karácsonykor történt Augsburgban, ahol 54 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.