Nyomravezetői jutalmat ajánlottak az erőemelő bajnok megölése ügyében

Valótlannak bizonyultak a gyanúsított elfogásáról szóló hírek.

MTI
2017. 08. 23. 11:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dracsovot vasárnap hajnalban ölték meg egy habarovszki szórakozóhely előtt. A tettes több, a világhálón elterjedt videofelvétel tanúsága szerint előbb egy fordulásos köríves rúgással, majd egy egyenes lábas rúgással ledöntötte, és többször is megütötte a már az aszfalton fekvő sportolót, aki a kórházban belehalt fejsérüléseibe.

Hétfőn rendőrségi forrásokra hivatkozva több orosz hírügynökség is a gyanúsított elfogásáról számolt be, ám utóbb ezek a jelentések valótlannak bizonyultak. Dracsov hivatalosan meg nem nevezett gyilkosa ellen szövetségi körözést adott ki a kiemelt bűnügyekben eljáró orosz Nyomozó Bizottság (SZK).

Sajtóértesülések szerint a gyanúsított Anar Allahvenarov maga is sportoló, a kevert harcművészetek művelője. Az orosz médiában korábban megjelent jelentésekben egy másik név szerepelt.

Az SZK a bűncselekményt kedden „huliganizmus indítékával elkövetett emberölésnek” minősítette, amiért a tettest 20 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. Korábban a vád „óvatlanság miatt halált okozó szándékos testi sértés” volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.