Rekordokat döntöget a forróság a Halál-völgyben

41,9 Celsius-fok átlaghőmérséklettel minden idők legmelegebb júliusát jegyezték fel Kaliforniában.

MN
2017. 08. 04. 9:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb hőmérsékleti rekord született a kaliforniai Halál-völgyben, a földkerekség legforróbb pontján, ahol 41,9 Celsius-fok átlaghőmérséklettel minden idők legmelegebb júliusát jegyezték fel – írja az MTI.

Az elmúlt hónap átlaghőmérséklete 0,1 fokkal haladta meg a korábbi rekordot, amelyet 1917-ben mértek.

Naponta átlagosan 48,6 fokra emelkedett a hőmérséklet, a legmelegebb nap pedig július 7. volt, amikor 52,7 Celsius-fokot mértek. Éjszakánként átlagosan 35 fokra „hűlt le” a levegő a nemzeti parkká nyilvánított Death Valleyben.

A Halál-völgy számít a Föld legforróbb térségének, 1913. július 10-én itt mérték a legmagasabb, 56,7 fokos hőmérsékletet. A 86 méterrel a tengerszint alatt elterülő völgy egyben a nyugati félteke legmélyebben fekvő szárazföldi régiója.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.