Rosszul volt a halálos zuhanás előtt a magyar egyetemista

Egy olaszországi nyári tábor résztvevője volt a 25 éves férfi.

MN
2017. 08. 22. 17:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy olaszországi nyári tábor résztvevője volt a 25 éves egyetemista, aki egy szakadékról zuhant le. Sz. Péter hétfő este Monterossóban vesztette életét – értesült a Borsonline.hu.

Az olasz sajtót idézve azt írják, a magyar fiatal és többi társa Soviore szentélyét látogatták meg, szállásuk is a közelben volt. Péter vacsora közben viszont rosszul érezte magát, és kiment a levegőre sétálni. Ekkorra már besötétedett, a fiatal nem látott jól, és belesétált egy szakadékba.

Mire barátai rátaláltak, már nem tudtak rajta segíteni, a helyszínen életét vesztette. Ugyanakkor az orvosi szemle azt sem zárta ki, hogy Péter a rosszulléte miatt halt meg, a boncolás fogja kideríteni a halál pontos okát. A konzulátus felvette a kapcsolatot az egyetemista családjával.

Az ANSA olasz hírügynökség jelentése szerint az egyetemista fiú hajnali fél háromkor zuhant le egy nyolcméteres magaslatról Monterosso község területén, a Ligur-tenger partvidékén elterülő La Spezia megyében. Noha a mentők hamar a helyszínre érkeztek, a fiú életét már nem tudták megmenteni, a holttestet a La Spezia-i Sant’Andrea-kórházba szállították. A baleset körülményeit vizsgálják – írja az MTI.

Az ANSA úgy tudja, hogy a diákcsoportnak a tragédia helyszínétől nem messze volt a szállása.

A tragédiáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is említést tett keddi budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus a konzuli feladatokról szólva jegyezte meg, hogy legutóbb egy olaszországi nemzetközi táborban részt vevő magyar egyetemista halála ügyében kellett intézkedni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.