Rotterdami terrorriadó: őrizetbe vettek egy második embert is

Az első letartóztatás valószínűleg vaklárma volt. A sofőr – egy spanyol szerelő – részeg volt.

MTI
2017. 08. 24. 8:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rotterdamban szerda este terrorveszély miatt váratlanul lemondtak egy rockkoncertet. A város polgármestere akkor közölte, hogy őrizetbe vették egy spanyol rendszámú kisbusz sofőrjét, mert a koncert tervezett helyszíne mellett parkoló járműben gázpalackokat találtak.

A második őrizetbe vétel csütörtök hajnali két órakor történt a belga határ melletti Észak-Brabant tartományban. Egy 22 éves férfiról van szó, akinek a lakását átkutatták – jelentette a NOS közszolgálati rádió.

A hatóságok közölték a NOS-szal, hogy az első letartóztatás valószínűleg vaklárma volt. A sofőr – egy spanyol szerelő – részeg volt, és észszerű magyarázatot adott az autójában lévő gázpalackokra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.