Szélsőjobbosok próbálták elállni a stockholmi melegfelvonulás útját

A tucatnyi ellentüntetőt a rendőrök tolták odébb. Nem sérült meg senki, két ember ellen eljárás indult.

MN
2017. 08. 06. 10:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 15 szélsőjobboldali ellentüntető próbálta elállni szombaton délután a meleg büszkeség felvonulásának útját Stockholm központjában. A helyszínen készült felvételek tanúsága szerint ez csak néhány percre sikerült, a rendőrség gyorsan reagált és erővel tolta el az útból a kiabáló csoportot, így a menet folytathatta útját.

A legtöbb ellentüntetőt csak addig tartották őrizetben – a földre ültetve őket a közeli parkban –, amíg elvonult a menet. Két embernél azonban kés, illetve baseballütő volt, ellenük eljárás indult. Svéd lapok szerint az ellentüntetést a Nordisk Ungdom (Északi Ifjúság) nevű szélsőjobboldali, neonáci csoport szervezte. 

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.