Támadás a Buckingham-palotánál: őrizetben még egy gyanúsított

A brit rendőrség egy második gyanúsítottat is őrizetbe vett a pénteken történt támadással összefüggésben.

MTI
2017. 08. 27. 11:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 26 éves férfi karddal akart rendőrökre támadni pénteken a Buckingham-palotánál, őt ugyan ártalmatlanították, három rendőr azonban megsebesült – közölték hivatalosan.

Az MTI tudósítása szerint a 30 éves férfit London nyugati részén délelőtt vették őrizetbe azzal a gyanúval, hogy „bűnrészes terrorcselekményre való felbujtásban vagy ilyen cselekmény előkészítésében” – közölte a rendőrség.

A Buckingham-palotánál péntek este történt esetben a támadó autójával szándékosan odahajtott egy rendőrségi furgonhoz, amely a közforgalom elől elzárt területen állt, ott megállította a gépkocsiját, de a járműben maradt. A fegyvertelen rendőrök ekkor igazoltatni akarták, de ő megpróbált előrántani egy 120 centiméteres kardot. Sikerült lefogni, és sprayjel ártalmatlanítani, de közben három rendőr könnyebben megsebesült. A férfi többször „Allahu akbar!”-t kiabált. A Londontól északra, Luton városban élő támadó szeptember 1-jéig őrizetben marad.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.