Több száz terroristát likvidált az orosz légierő

Megsemmisítették az Iszlám Állam egyik nagy hadoszlopát Szíriában.

MTI
2017. 08. 21. 7:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz légierő az Iszlám Állam terrorszervezet egy újabb, Deir-ez-Zaur város felé tartó nagyobb hadoszlopát semmisítette meg, és több száz terroristával végzett – közölte hétfőn a moszkvai védelmi minisztérium. A tárca közleménye szerint a harci gépek kétszáznál több fegyverest, több mint húsz, nagy kaliberű géppuskával felszerelt terepjárót, páncélozott harcjárművet és harckocsit, illetve lőszerszállító teherautókat likvidált.

A közlemény rámutatott, hogy Deir-ez-Zaur tartományban igyekeznek összpontosítani erőiket azok a terroristák, akiket a szíriai hadsereg és az orosz légierő szorított ki Rakka tartomány déli és Homsz tartomány nyugati területeiről.

„Az IÁ szétzúzása Deir-ez-Zaurnál a nemzetközi terrorcsoport stratégiai vereségét fogja jelenteni a Szíriai Arab Köztársaságban” – áll a tárca tájékoztatójában.

Az Iszlám Állam az utóbbi időben jelentős veszteségeket szenvedett az orosz légierő által támogatott szíriai hadsereggel, valamint a Washington vezette koalíciós erők támogatását élvező Szíriai Demokratikus Erők nevű ernyőszervezettel vívott harcban. A minap a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) is arról számolt be, hogy a meghátráló iszlamisták Deir-ez-Zaurba csoportosítják át erőiket, és a szíriai hadsereg következő célpontja e tartomány visszaszerzése lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.