Többtucatnyian szorultak egy összeomlott ház alá Mumbaiban

A mentőcsapat 30-40 embert próbál kiszabadítani a romok alól.

MN
2017. 08. 31. 5:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ötemeletes, 100 éves ház összeomlott az indiai Mumbaiban csütörtökre virradóra. A BBC arról ír, hogy legalább 30 ember szorult a romok alá, őket a katasztrófavédelem és a mentők próbálják kimenteni. Az AFP-nek a nemzeti katasztrófavédelmi hivatal azt mondta, negyven embert keres a 43 fős mentőcsapat. A távirati iroda szerint már legalább egy tucatnyi túlélőt sikerült kihozni. 

A mumbaiakra rájár a rúd: a hét elején még heves esőzés és áradás sújtotta a várost. A monszun idején a nagy mennyiségű csapadék nyomán Indiában rendszeresek a hasonló katasztrófák: júliusban Mumbaiban egy négyemeletes ház temetett maga alá 17 embert, mindannyian meghaltak. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.