Trump szerint az amerikai–orosz kapcsolat soha nem volt még ilyen rossz

Az elnök a Kongresszust okolja a „nagyon veszélyes” viszonyért Oroszországgal.

MTI
2017. 08. 03. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnök csütörtöki Twitter-bejegyzésében úgy vélekedett, hogy az amerikai–orosz viszony „minden idők legalacsonyabb és egyben nagyon veszélyes” szintjén van.

„Megköszönhetik ezt a Kongresszusnak, ugyanazoknak az embereknek, akik még egészségbiztosítást sem tudtak adni nekünk” – tette hozzá.

A mikroblogbejegyzést Donald Trump egy nappal azután tette közzé, hogy aláírta a múlt héten a Kongresszus által elsöprő többséggel megszavazott törvénycsomagot, amely új szankciókkal sújtja Oroszországot, valamint Iránt és Észak-Koreát és amely egyúttal korlátozza az elnöki hatalmat is.

Trump szerdán aláírta ugyan a törvénycsomagot, de utána közleményben kifejtette: ezt csupán „a nemzeti egység érdekében” tette, a törvénycsomagot „hibásnak” minősítette és kilátásba helyezte, hogy alkotmányos jogaival összhangban álló intézkedéseket hoz majd. A közleményben azt hangoztatta, hogy pártfogolja Irán és Észak-Korea megbüntetését, ám nem tett említést az Oroszország elleni szankciókról.

Megerősítette ugyanakkor, hogy az Egyesült Államok „nem tűr el beavatkozást a demokratikus folyamataiba”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.