Úgy tűnik, Merkel nevet a végén

Közel két éve volt utoljára ekkora előnye a CDU/CSU-kettősnek a szociáldemokrata SPD-vel szemben.

MN
2017. 08. 20. 11:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem veszít népszerűségéből Angela Merkel pártja, sőt az Emnid szombaton publikált felmérése szerint a CDU és a CSU 1 százalékponttal még növelni is tudta támogatottságát az előző héthez képest. Mindez azt jelenti, hogy öt héttel a választások előtt a Kereszténydemokrata Unió és partnerpártja a szavazatok 39 százalékát gyűjtené be, miközben a szociáldemokrata SPD csak a voksok 24 százalékára számíthatna. Ennél nagyobb különbséget a két politikai erő között utoljára 2015 októberében mért az Edmin, amely szerint idén februárban egy rövid időre még át is vették a vezetést a szociáldemokraták.

A közvélemény-kutatók eredményei egyébként nem szórnak jelentősen: a CDU/CSU-kettőst a többség 39-40 százalékra méri, míg az SPD esetében 22 és 25 százalék között mozognak a számok. A két nagy mögött viszont elég komoly torlódás van: a legtöbb felmérés alapján egyaránt 7 és 9 százalék közötti eredményre számíthat a szélsőbaloldali Linke, a liberális FDP, a szélsőjobboldali AfD és a Zöldek is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.