Valami történt Szerbiában, hazahívták a szkopjei nagykövetség munkatársait

A macedón külügyi tárca sem tudja, miért rendelték haza azonnali hatállyal a szerb diplomatákat.

MTI
2017. 08. 21. 8:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerbia sürgősen hazahívta konzultációra szkopjei nagykövetsége minden alkalmazottját, de ennek oka egyelőre nem ismert – közölte hétfő reggel a belgrádi és a szkopjei média.

Először a macedón Telma tévé adott hírt a szerbiai diplomaták hazahívásáról, majd ezt az RTS szerbiai közszolgálati televízió kérdésére megerősítette a szerbiai külügyi minisztérium is, magyarázatot azonban nem fűzött hozzá.

Csak annyit közöltek a tárcánál, hogy Ivica Dacic szerb külügyminiszter a nap folyamán tájékoztatja a közvéleményt.

A híradások szerint Dusanka Divjak-Tomic nagykövet és a diplomaták már vasárnap este megérkeztek Belgrádba.

A macedón külügyi tárca arról tájékoztatott, hogy vasárnap kapott jegyzéket a szerbiai nagykövetségtől, amely szerint a személyzetet konzultációra hazarendelték Belgrádba. A szkopjei külügy számára sem ismert a döntés oka, ezért kapcsolatba lép a szerb külügyi minisztériummal, és a hatóságok a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi konvencióval összhangban szavatolják a nagykövetség biztonságát – közölték.

A Telma televízió helyszíni tudósítása szerint a nagykövetség ablakait elsötétítették, az épület előtt nem történik semmi szokatlan, és nyoma sincs megerősített rendőrségi jelenlétnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.