A brexit elleni tiltakozásul Colin Firth felvette az olasz állampolgárságot

A színész folyékonyan beszél olaszul, és háza van a közép-olaszországi Umbria tartományban.

MTI
2017. 09. 22. 20:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz belügyi tárca péntek este jelentette be, hogy a színész, aki olasz nőt vett feleségül, „és többször is kinyilvánította hazánk iránti szeretetét”, megkapta az olasz állampolgárságot.

Az 57 éves Colin Firth 1997-ben házasodott össze Livia Giuggioli olasz filmproducerrel, akitől két gyereke született, Luca és Matteo. Felesége és két gyereke már eddig is kettős állampolgár volt.

Firth folyékonyan beszél olaszul, és háza van a közép-olaszországi Umbria tartományban. A színész a közelmúltban többször is élesen bírálta Nagy-Britannia várható kilépését az EU-ból.

A színész 2011-ben A király beszédében nyújtott alakításáért nyerte el a legjobb férfifőszereplőnek járó Oscar-díjat, a filmvilág legrangosabb elismerését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.