A britek attól félnek, Észak-Korea náluk csap le

„London közelebb van Észak-Koreához, mint Los Angeles” – mondta a védelmi miniszter.

MTI
2017. 09. 10. 11:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brit védelmi miniszter szerint az észak-koreai válság közvetlenül érinti Nagy-Britanniát is, mivel „London közelebb van Észak-Koreához, mint Los Angeles”.

Sir Michael Fallon a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette, hogy Észak-Koreának „még nincs” olyan ballisztikus rakétája, amellyel csapást mérhet Londonra.

Ugyanakkor szerinte egyértelmű, hogy a phenjani rezsim folyamatosan gyorsítja rakétafejlesztési programját, és rakétáinak hatótávolsága egyre növekszik. A miniszter szerint ezért el kell érni e fejlesztési program leállítását. Hozzátette: jelenleg

rendkívül magas a kockázata annak, hogy „valaki elszámolja magát”, és ez válaszcsapáshoz vezet.

Ugyanebben a BBC-műsorban Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára „globális válaszintézkedéseket igénylő globális fenyegetésnek” nevezte Észak-Korea magatartását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.