A halottnak vélt al-Bagdadi Észak-Koreáról is beszél

Az Iszlám Állam vezetőjével készült új hangfelvételt a terrorszervezet tette közzé a hozzá köthető al-Furqan hírügynökségen keresztül.

MTI
2017. 09. 28. 16:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 46 perces felvétel keletkezésének ideje nem ismert, Abu Bakr al-Bagdadi azonban utal benne Észak-Korea Japánnal és az Egyesült Államokkal szembeni fenyegetésre, ami azt jelezheti, hogy életben van.

A dzsihadista szervezet vezetőjének többször is halálhíre kelt. Legutóbb július elején jelentette, „biztos forrásokra” hivatkozva a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH), hogy Bagdadi életét vesztette a koalíciós erők kelet-szíriai – Deir-ez-Zór közelében végrehajtott – támadása következtében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.