Autóbaleset érte a cseh külügyminisztert

Lubomír Zaorálek könnyebb fejsérülést szenvedett, kórházba szállították.

MN
2017. 09. 16. 6:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Autóbalesetben megsérült Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter péntek esete, amikor több személyautó összeütközött a dél-morvaországi Znojmo mellett. A cseh diplomácia vezetője állítólag könnyebb sérüléseket szenvedett – jelentette a cseh közszolgálati televízió CT24 hírcsatornája.

„Az esti órákban mentőakció volt egy közúti balesetnél a Znojmóhoz közeli Lechovicénél. A helyszínre mentőhelikoptert küldtünk, amely egy férfit közepesen nehéz sérülésekkel a brünni kórházba szállított” – mondta Helena Kropácková, a dél-morvaországi mentőszolgálat szóvivője a Novinky.cz hírportálnak. A hírportál úgy tudja, hogy a közepesen súlyos sérüléseket szenvedett és kórházba szállított férfi nem Zaorálek volt.

A prágai országos rendőr-igazgatóság a baleset tényét megerősítette, de a sérüléseket szenvedett férfi kilétét nem volt hajlandó felfedni. „Megerősíthetjük, hogy a balesetnek egy védett személyt szállító kocsi is a részese volt. Több személyt kórházba szállítottak” – közölte újságírói kérdésre Petr Habenicht, az országos rendőr-igazgatóság szóvivője. Sem a baleset helyszínét, sem a sérültek állapotát nem kívánta pontosítani – írja az MTI.

A Reuters beszámolója szerint később a cseh külügyi minisztérium szóvivője megerősítette a hírt, és tudatta, hogy Zaorálek könnyebb fejsérülést szenvedett a baleset következtében, de nem súlyos az állapota. Kórházba szállították, a későbbiekben pedig otthonában ápolják majd.

A 61 éves Lubomír Zaorálek vezeti a legerősebb kormánypárt, a Cseh Szociáldemokrata Párt választási kampányát, és ő az alakulat kormányfőjelöltje. Zaorálek pénteken kampánykörúton volt Dél-Morvaországban.

A cseh képviselőházi választás október 20-án és 21-én lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.